Zucchini-sorten "Cavili" från holländska uppfödare: vad du kanske gillar och hur du odlar den korrekt

Zucchini är en opretentiös trädgårdsskörd med en delikat smak och högt näringsvärde. Många sommarinvånare föredrar olika sortersom kräver ett minimum av underhåll och ger en rik skörd. I detta avseende har Cavili f1-hybrid från holländska uppfödare visat sig väl.

Beskrivning

Cavili squash bildar en kompakt buske med en upprätt stam. Lockiga löv växer på långa stjälkar. Bladplattan är målad med karakteristiska vitaktiga fläckar. Blommorna är stora, orange. Frukter med en regelbunden cylindrisk form med en fasetterad yta och en slät ljusgrön hud.

F1 hybrid

Cavili zucchini-sort från holländska uppfödare: vad du kanske gillar och hur du odlar den korrekt

Hybrid Cavili f1 tog de bästa egenskaperna hos föräldersorterna. Det tillhör självbestöda grödor. Manliga blommor bildas på busken, men spelar inte en fysiologisk roll. Frukten visas på egen hand, även under regniga perioder när bin inte flyger.

Utbytet på buskarna är stabilt, alla frukter har samma storlek och form. Den största fördelen med Cavili f1-hybrid är dess höga immunitet mot svampsjukdomar.

Ursprung och utveckling

Cavili-hybrid av holländskt ursprung. Zucchini godkändes för odling i hela Ryssland 2002 och ingår i statsregistret.

Utmärkande egenskaper

Trädgårdsmästare uppskattar särskilt Cavili f1 zucchini för ett antal fördelar:

Erfarna jordbrukare väljer hybridväxter för kommersiell produktion.

På en lapp! 2-3 Kavili f1 squashbuskar täcker helt behoven hos en familj på 4-5 personer under säsongen och för förberedelser för vintern.

Fruktegenskaper, utbyte

Fruktarna till hybriden är jämn, med samma form, med en tunn hud. Längden vid tidpunkten för marknadsmognad når 18-20 cm, vikt 300-400 g. Massan är tät, saftig, delikat i smak. Den första zucchinin skördas 35-40 dagar efter grodd, 7-10 dagar efter bildandet av äggstocken.

Det förväntade utbytet per buske, enligt reglerna för jordbrukstekniken, är 4-5 kg. Frukt tolererar långväga transporter väl.

Hur man växer

Zucchini - en opretentiös kultur, att ta hand om den är enkel, men vissa hemligheter finns.

Plantering av frön eller plantor

Cavili zucchini-sort från holländska uppfödare: vad du kanske gillar och hur du odlar den korrekt

Det är omöjligt att få högkvalitativa hybridfrön med bibehållande av alla egenskaper hemma, därför köps plantningsmaterial i en butik. Zucchini odlas i plantor och plantor från frön.

Zucchini växer i väl upplysta områden med högkvalitativ jordkomposition.

Innan plantering på hösten bringas jorden till önskat tillstånd:

 • torv, kompost, superfosfat appliceras på lerjordar och ler;
 • på sandiga områden - torv, träaska, mineralgödsel;
 • torvjord lossnar med sand, sågspån, flis, kompost.

Frön planteras efter att marken värms upp till +12 ° C. Hålen placeras på ett avstånd av 70-80 cm från varandra, det rekommenderade radavståndet är 1,5 m. Det optimala djupet på hålet är 5 cm, 1-2 frön är inbäddade i vardera. Under frostperioden täcks plantorna med en skuren plastflaska.

På en lapp! Fröna från Cavili-hybrid kännetecknas av god spiring, de behöver inte blötläggas före plantering.Frömaterial säljs redan bearbetat med näringssammansättningen.

Zucchini plantor planteras i växthuset i enskilda torvkrukor vid åldern 10-12 dagar. Plantor planteras under det första eller andra decenniet av mars. Med utseendet på de första blommorna öppnas filmen under dagen, men täckas igen på natten.

Vård

Kavili zucchini-vård är standard. Rotsystemet på busken är på ytan, därför lossnar man till ett djup av 5 cm i området för busken och 15 cm i gångarna. Ogräs tas bort efter behov.

På en lapp! Under perioden när 4-5 löv visas är zucchinin något spud. Detta gör att rotsystemet blir starkare.

Hybriden är inte picky när det gäller fukt. Innan de första knopparna dyker upp, är kvällsvattning en gång i veckan tillräcklig. I fasen med aktiv mogning av frukter vattnas buskarna två gånger i veckan. Bladen på squashen är tät och stor, efter vattning behöver växterna inte bortskaffande. Zucchini tolererar inte att det strö bra, vatten hälls under roten... Överdriven fuktighet på bladen kan orsaka utveckling av svampsjukdomar.

Hybriden klassificeras som tidig mognad, så gödsling med mineralgödselmedel bör göras mycket noggrant. Överdriven applicering av komplexa mineralgödselmedel kommer att leda till ansamling av nitrater i frukterna. Under säsongen räcker 1 toppdressing under spirande perioden.

Gödsla zucchini så här:

 • ett grunt spår rakas av runt huvudstammen;
 • 0,5 l mullein och 1 msk. l. nitrofosfat späds i 10 liter vatten;
 • blanda och insistera i 10 minuter, häll under roten, skaka in.

Zucchini växer i det öppna fältet, föremål för grödrotation, mata inte.

Funktioner av odling och möjliga svårigheter

Cavili zucchini-sort från holländska uppfödare: vad du kanske gillar och hur du odlar den korrekt

Zucchini planteras i öppna bäddar utan skuggning på en plats där pumpaväxter inte växte föregående år. Zucchini växer bäst efter korsare, lök och potatis.

Jorden för plantering förbereds på hösten - de gräver upp och applicerar organisk gödningsmedel. På våren planeras sängarna och frön sås.

Buskarna vattnas med exceptionellt varmt vatten tidigt på morgonen eller vid solnedgången.

När avkastningen minskar tas de första 2-3 stora bladen bort för att stimulera flödet av näringsämnen till frukterna.

Sjukdomar och skadedjur

Cavili-hybriden är immun mot pulverformig mögel. Men infektion med andra sjukdomar är möjlig:

 1. Zucchini anthracnose - bildar brunt-gula fläckar på blad och stjälkar, leder till förfall av frukt. Sjukdomen attackerar under heta, fuktiga perioder. Metoden för kamp är att ta bort det drabbade bladet, bespruta med EM-preparat.
 2. Rotrot - buskar som växer i växthuset påverkas. Orsaken till sjukdomen är överdriven användning av organiskt material och hög luftfuktighet. Att lägga till en kopp träaska per 1 m2 i jorden korrigerar situationen.
 3. Gurkamosaik - virusets orsakande agenter ligger i vila i det öppna fältet. Bladen är täckta med gula fläckar och lockar, busken dör. Bladlöss och myror bär sjukdomen. Den drabbade busken kan inte behandlas. Friska växter sprayas för att döda bladlöss.

För att bekämpa bladlöss används insekticider - "Aktara", "Aktellik". När en spindelmitt visas sprutas växterna med lökinfusion med tillsats av röd paprika och tvätt tvål.

Skörd och applicering av grödan

Kött av zucchini är saftig, ljusgrön i färgen. Övermogna frukter förlorar inte sin smak, men det är bättre att skörda grödan i tid. Mogna frukter på buskarna hämmar bildandet av en ny äggstock och minskar utbytet.

Hybridfrukten är lämplig för universalbruk... De är stekt, stuvad, konserverad... Om du samlar frukt med en stam som är 2-3 cm lång, lagras zucchinin i en källare eller kylskåp i 3-4 veckor.

Fördelar och nackdelar med sorten

Cavili zucchini-sort från holländska uppfödare: vad du kanske gillar och hur du odlar den korrekt

Trädgårdsmästare föredrar Kavili zucchini av ett antal objektiva skäl:

 • kompakt buske;
 • ultra tidig mognad;
 • bra smak;
 • pulverformig mögelresistens;
 • långsiktig fruktning;
 • torkmotstånd;
 • självbestämningsförmåga.

Cavili F1-hybrid har en obetydlig nackdel - det är nödvändigt att köpa nytt utsäde varje år.

Farmers recensioner

Sommarbeboare talar generellt positivt om denna kultur.

Ivan, 39 år, Taganrog: ”Kavilis pub upptäcktes för 5 år sedan. Jag växer i ett växthus till salu cirka 20 buskar årligen. De mognar tidigt, vården är minimal, de behöver inte riktigt vattna. Presentationen är anständig, jag tar alltid ett foto av en buske för reklam. Två paket med frön täcker helt kostnaden för att underhålla dacha under året. "

Marina, 29 år, Moskva-regionen: ”Jag köper hybridfrön på våren med min granne i landet. En väska räcker för två personer. Buskarna blir vackra, bladen är köttiga och prickiga. Brinner inte i solen, bleknar inte. Frukten är välsmakande, saftigt, mjukt kött, bra för kaviar. "

Petr Matveyevich, 62 år, Oryol: ”Jag planterar Kavili zucchini i mars under plastfolie i torvkrukor. I början av maj äter vi redan våra egna frukter utan nitrater. Jag befruktar uteslutande med ruttad gödsel, inga kemikalier. Zucchini är jämn, inte snodd, huden är mjuk, tunn. I tre års odling har de aldrig varit sjuka. "

Slutsats

Zucchini Kavili f1 ger en god skörd med minimalt underhåll, kännetecknas av sin smak, pollinerar oberoende. Den enda uppgiften för en sommarboende när man odlar en hybrid är att noggrant förbereda jorden på hösten och förbereda sig för långsiktig fruktning.

2 kommentar
 1. Avatar
  Pomponpurin

  En extremt misslyckad och oförtjänt främjad sort. Jag planterade den från fyra frönpackare under olika år. Förlorade pengar och utrymme. Jag kan inte säga något positivt. Våra tidtestade växter med 3-4 buskar ger utmärkta utbyten och är underbara vad gäller kvalitet (och viktigast av allt, smak). Aldrig mer kommer jag att spendera pengar på Kavili! De lagras dåligt, smaken är medioker ... Förutom de tomma ämnena ... Dessutom är de lunefulla på samma gång. Nu är de kalla, sedan är de varma. Den blomman ruttnade, sedan inte bunden, etc. Samtidigt är priset oöverkomligt för frön från denna hybrid - 50 rubel 5 (bitar). Jag vet inte vad holländarna har modifierat, kanske har de lagt till maneter)).

 2. Avatar
  Svetlana

  Planterade Cavili 2020 och är fruktansvärt besviken. Zucchini kan helt enkelt inte vara värre - den växer dåligt, blommorna är främst manliga, äggstockarna ruttnar, faller av. Zucchinin smakar vattnig och syrlig. Jag råder ingen.

Lägg till en kommentar

Trädgård

Blommor