Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrekt

Extra kilo är en enorm börda för kroppen och en trigger för många farliga sjukdomar. Det är nödvändigt att separera dem, men gör det klokt och utan att skada dig själv.

Övningen visar att kortvariga styva dieter för snabb viktminskning är effektiva, men ger endast ett tillfälligt resultat, som snabbt försvinner efter att ha återvänt till den vanliga dieten. Målet med en bra diet är en gradvis dietförändring, en övergång till rätt näring. Ett exempel är en bovete-diet med kefir på morgonen för att gå ner i vikt och rensa kroppen. Det tolereras lätt, främjar läkning och smidig, men säker viktminskning.

Varför bovete med kefir är användbart för viktminskning

Bovete och kefir går bra och kompletterar varandra med förhållandet mellan proteiner och kolhydrater.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrektKefir, som har en hel serie läkande egenskaper, normaliserar matsmältningssystemet, förbättrar nedbrytningen och absorptionen av näringsämnen, påskyndar matens rörelse genom matsmältningskanalen.

Bovete är en av de mest friska spannmål, ingår i många behandlingsprogram för barn och vuxna... Kalorihalten i spannmål är låg, och eftersom det är ett långsamt kolhydrat ger det en långvarig känsla av mättnad. Fiber i bovete främjar effektiv tarmrengöring.

Komplexa kolhydrater är rika på fiber... Genom att långsamt släppa ut sockerarter som finns i dem i blodet, stöder de kroppens energi, mättas under lång tid och förbättrar matsmältningen.

Fiber är kostfiber som inte absorberas av kroppen och hjälper till att ta bort matrester från matsmältningskanalen. Fiber påskyndar matsmältningsprocessen och hjälper kroppen att rena sig själv naturligt.

Funktionsprincip

Principen för kosten är enkel: fiber i bovete gröt absorberar gifter och kefir på grund av innehållet av laktobaciller främjar avlägsnandet av innehållet från matsmältningssystemet.

Dessa livsmedel är utmärkta för fyllning rengör tarmarna... Många noterar en trevlig känsla av lätthet efter en bovete-kefirfrukost.

Hur man ordentligt lagar bovete i kosten

Endast används bovete ojord, det vill säga spannmål från okrushade spannmålskorn.

För att maximera bevarande av näringsämnen och minska kaloriinnehållet i produkten, bovete kokas inte, utan bara ångad med varmt vatten och låt stå i 4-6 timmar på ett varmt ställe att svälla. Det är bekvämt att göra detta på kvällen så att gröt är redo för frukost.

Bovete kokta utan tillsats av salt, socker och smör... Detta är en förutsättning för kosten.

Socker är en kalorifattig produkt, 100 g innehåller nästan 400 kcal. Det består av enkla (snabba) kolhydrater, så att de snabbt absorberas, ökar blodsockernivån dramatiskt och provoserar ett hopp i insulin, vilket bidrar till avsättningen av kolhydrater i fettceller.

De blir inte bättre av salt (kaloriinnehållet är 0 kcal), men den behåller vätska i kroppen och stimulerar aptiten, så den utesluts från kosten under dietens varaktighet.

Smör är en hälsosam, naturlig produkt, men med ett mycket högt kaloriinnehåll ("Vologda" -olja - 730 kcal per 100 g) och smältbarhet.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrekt

Dietalternativ

En komplett diet för snabb viktminskning beräknas klockan 7 eller 14 dagar och innefattar användning av endast två produkter under denna tid - bovete gröt och kefir. Det är effektivt, men det är svårt att tolerera, eftersom mono-näring snabbt blir tråkig, dessutom får kroppen inte den fulla uppsättningen vitaminer och mineraler som krävs för normal funktion.

En mildare och hälsosammare version av denna diet är bovete-kefirfrukost och olika måltider under dagen... Fet, stekt, mjöl och söta livsmedel utesluts från kosten.

Ångad bovete med kefir

Ångad bovete med kefir äta till frukost.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrektIngredienser:

 • bovete - 2 msk. l.;
 • kalorifattig kefir eller yoghurt utan fyllmedel - 1 msk.

Förberedelse:

 1. 2 msk. l. Skölj boveten väl och skåll med kokande vatten, eftersom gröten är beredd utan värmebehandling.
 2. Häll 1 msk. varmt vatten.
 3. Stäng diskarna ordentligt, linda in dem med en handduk och låt svälla över natten (eller 4-6 timmar).
 4. På morgonen, tillsätt 1 msk till den färdiga bovete gröt. kefir eller yoghurt utan fyllmedel, blanda. Ät till frukost.
 5. Håll ett intervall på minst 2 timmar mellan frukosten och nästa måltid.

Vidare - lätt mat efter din smak, exklusive skadliga produkter.

Viktig! Varje kväll tillagas en färsk del av spannmålen nästa dag.

Bovete infunderat med kefir

Gryn Häll inte kokande vatten utan kefir.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrektIngredienser:

 • bovete - 2 msk. l.;
 • kalorifattig kefir eller yoghurt utan fyllmedel - 1 msk.

Förberedelse:

 1. På kvällen, 2 st. l. Häll 1 msk spannmål tvättat och skållet med kokande vatten. kefir.
 2. Låt stå i kylen för att svälla över natten.

Kefir är en förgänglig produkt, så det är bättre att hålla den förberedda skålen på en kall plats.... Övernatt kommer gryn i kefir att svälla, och nästa morgon kommer en läcker gröt med en lätt kefir-surhet att vara klar.

Ät en kokt portion till frukosten... Tål ett 2-timmars intervall och ät sedan efter eget gottfinnande och försök att inte överbelasta kroppen med skadliga produkter.

Mald bovete med kefir

Ingredienser:

 • bovete - 1 msk. l.;
 • kalorifattig kefir eller yoghurt utan fyllmedel - 1 msk.

Förberedelse:

 1. Skölj och torka med 1 msk. l. bovete kärnan.
 2. Slipa det i en kaffekvarn.
 3. Häll det resulterande mjölet på kvällen med 1 msk. kefir eller yoghurt och lämna i kylen över natten.

På morgonen till frukost, dricka den resulterande läckra och hälsosamma drinken.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrekt

Hur du använder den på rätt sätt

Frukosten är den viktigaste måltiden för nutritionister.eftersom det återställer de rätta blodsockernivåerna efter sömnen. En riktig frukost är grunden för hela dagen, den ger energi, hjälper till att upprätthålla en stabil känslomässig bakgrund och prestanda. Försummande frukost tvingar kroppen att lagra reserver, vilket avsevärt bromsar förbränningen av kalorier och leder till överflödigt fett.

Rått bovete med kefir - en hälsosam och välsmakande frukost, som har en gynnsam effekt på matsmältningen och mättas utan att överbelastning i matsmältningskanalen. Eftersom spannmålen inte utsätts för värmebehandling bevaras alla vitaminer och spårämnen. Fiber ger en känsla av fullhet och förhindrar onödiga snacks före lunch.

Bovete frukostar förbättrar välbefinnandet, rengör kroppen, övervikt försvinner också.

Bant på bovete med kefir

Dricka långsamt 1 msk eller en halvtimme eller minst 15 minuter före frukosten. vatten... Om magsyran är normal, pressa ½ citron i vattnet väl. Detta kommer att starta metabola processer och väcka kroppen, och viktminskningsprogrammet ger maximala resultat. Starta en bovete-kefirfrukost efter en halvtimme.

Efter bovete med kefir, ta en 2-timmars paus och ät sedan utan att överbelasta kroppen tunga och feta livsmedel.

Grundläggande regler

Följ principerna för fraktionell näring, det vill säga göra intervall mellan måltiderna minst 2 och högst 4 timmar. Den sista måltiden är senast 3 timmar före sänggåendet.

Behåll en dricksordning - från 1,5 till 2 liter rent vatten per dag... Drick vatten helst i små portioner hela dagen.Först med citron på tom mage, sedan före varje måltid. Vatten är en av de viktigaste hjälparna i kampen mot övervikt. Det tar bort nedbrytningsprodukterna av proteiner, fetter och kolhydrater från kroppen, och detta är ett av de viktigaste målen för en diet.

Under hela tiden är dieter uteslutna från kosten socker, godis, vitt bröd, stekt, rökt, kryddig, salt mat, potatis, bekvämlighet, alkohol, sockerhaltiga kolsyrade drycker.

Utvalda produkter:

 1. Sura mjölkprodukter med lågt fettinnehåll - kefir, yoghurt, keso, ost.
 2. Rå grönsaker, kokta, ångade.
 3. Frukt - äpplen, päron, plommon, citrusfrukter, utom bananer och druvor.
 4. Torkad frukt (istället för godis), nötter.
 5. Ägg.
 6. Fisk, skaldjur.
 7. Magert kött - kalkon, kyckling, nötkött.
 8. Vegetabilisk olja (oliv, linfrö).
 9. Fullkornsbröd.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrekt

Varaktighet

Bovete-kefir diet är så hälsosam och säkeratt det följs från 14 dagar till 1 månad.

Näringsläkare rekommenderar att du äter detta system i 10 dagar., ta sedan en 10-dagars paus, varefter ytterligare 10 dagar följer kosten. Under året kan du göra 2-3 sådana cykler.

Kostens effektivitet

Kost på bovete med kefir på morgonen påverkar försiktigt kroppen, tolereras lätt, med det finns det ingen utmattande känsla av hunger.

Kostfördelar:

 1. Normaliserar matsmältningskanalen.
 2. Rengör kroppen av allergener och gifter, förbättrar hudens skick.
 3. Normaliserar kroppens vattenbalans.
 4. Minskar övervikt.

Enligt recensionerna om att gå ner i vikt, på en vecka kan du tappa 2-4 kg, på två veckor - upp till 5-6 kg.

Kontraindikationer och möjlig skada

Diet på bovete med kefir på morgonen är mycket nära att korrigera, rationell näring.

Bovete-kefir frukostar mättas under lång tid och ger en kostnad av livlighetoch bidrar också till en mild rengöring av mag-tarmkanalen från gifter och gifter. Om du inte äter för mycket och dricker tillräckligt med vatten under dagen kommer ett sådant program bara att gynna kroppen.

Viktig!Någon diet rekommenderas inte för graviditet, amning, infektionssjukdomar och diabetes.

Varför bovete med kefir är användbart för att gå ner i vikt på morgonen och hur man lagar det korrekt

recensioner

Kosten för bovete-kefirfrukost har många positiva recensioner.

Pauline: ”Min mamma tappade 13 kg på tre månader. Under dagen åt hon som vanligt, med undantag för godis och stärkelsemat. På morgonen åt hon frukost med bovete-flingor med kefir. Detta är mycket användbart eftersom det tar bort gifter och gifter från kroppen, dessutom känslan av fullhet fram till lunchtid ".

Elvira: ”Jag gör det här: 2 msk. l. Jag tvättar boveten och häller i 200 g kefir. Gryn sväller perfekt, blir mjuk, som kokt. Jag lämnar den i kylen. På morgonen är gröt kallt, men det är inte nödvändigt att äta den direkt. När du vaknar, drick lite vatten, ta bort gröt ur kylen och ta en dusch. Denna diet har fantastiska resultat. Ljushet i hela kroppen, en känsla av fullhet fram till 14.00 och ingen tyngd. Jag rekommenderar verkligen ".

Larissa: ”Jag testade en bovete-diet med kefir. Jag förväntade mig inte att det inte bara är ätligt, utan också läckert. 2 msk. l. Jag tvättar boveten väl och häller 200 g 1% kefir. Jag lägger den inte i kylen, jag lämnar den i köket över natten. Rekommendera! Jag vet inte om jag går ner i vikt eller inte, men jag gillar verkligen denna frukost. ".

Slutsats

Det fett som samlats under åren försvinner inte med en hastighet av 5-7 kg per vecka. Bra resultat utan hälsoskada - 3-4 kg per månad. Målet med en riktig diet är att gå ner i vikt gradvis och konsekvent och upprätthålla det uppnådda resultatet.

Bovete-kefirfrukostar och en balanserad diet under dagen skapar optimala förutsättningar för att läka kroppen, gå ner i vikt och bibehålla de uppnådda resultaten i framtiden.

Lägg till en kommentar

Trädgård

Blommor